Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
S Věrou Martinovou pod pokličkou: S dcerou a sestrou umíme v… Zpěvačka Věra Martinová, která nedávno oslavila půlkulatiny, nás pozvala do kuchyně rodného… Celý článek
Čaj z bobkového listu? Neuvěříte, co udělá s vaším tělem, když z… Bobkový list není v kuchyni žádným nováčkem, ale co kdybychom ho vyzkoušeli i na přípravu… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné recepty plné zeleniny a… Jaro se blíží, to meteorologické už dokonce začalo 1. března, a tak je čas trochu odlehčit… Celý článek
Francouzský quiche: 5 nejlepších slaných koláčů, od kterých se… Křehké máslové těsto, které se rozplyne na jazyku, a šťavnatá náplň plná vašich oblíbených… Celý článek
Plněné krůtí stehno Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli… více o Plněné krůtí stehno
Anglický květákový mls Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s curry… více o Anglický květákový mls
Barevná cizrnová směs s olivami Uvařenou cizrnu smícháme s nakrájenými rajčaty a ostatními surovinami, zalejeme dopředu připravenou zálivkou a… více o Barevná cizrnová směs s olivami
Vepřové plátky v cikánské omáčce Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou… více o Vepřové plátky v cikánské omáčce
Krůtí rolka se žampiony Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na… více o Krůtí rolka se žampiony
Langošky Vymísím těsto, nechám 4 hodiny uležet a smažím. Nejradši na langoše dávám tuny česneku smíchaného s kysanou smetanou a… více o Langošky
Čočka s paprikami Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme od semeníků. Potom je necháme ve vyhřáté troubě asi 15 - 20 minut… více o Čočka s paprikami
Hovězí oháňka načerno Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba… více o Hovězí oháňka načerno
Sekaná z cukety Vše zamícháme, dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme 1/2 hodiny. Oleje je možné dát i méně, aby… více o Sekaná z cukety
Roštěnky na špeku Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět… více o Roštěnky na špeku
Koláč s tvarohem a rybízem Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící… více o Koláč s tvarohem a rybízem
Paprikové lodičky Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme, plníme připravenou směsí sekané, jak jsme zvyklí. Cibuli nakrájíme na kolečka… více o Paprikové lodičky