Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Jak letos ušetřit a dobře se najíst? Dělejte to jako vaše… Ceny potravin stále rostou, a tak mnohým nezbývá nic jiného, než změnit přístup k nakupování i… Celý článek
Recepty na polévky, které nikdy nezklamou: Bramboračka, zelňačka… Zimní počasí je jako dělané na husté horké polévky, které nejen rychle zahřejí, ale také… Celý článek
5 novoročních jídel, která vám přinesou štěstí, zdraví a peníze Novoroční čočka je klasika, víte ale, na co je dobrý třeba vepřový rypáček, ovar a ječné… Celý článek
Novoroční čočka: Proč byste si ji měli dát a jak ji připravit,… Čočka symbolizuje v nadcházejícím roce hojnost, proto byste si jí 1. ledna měli dopřát plný… Celý článek
Kulajda Brambory a houby dáme vařit do osolené a kmínované vody. Když jsou brambory měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou… více o Kulajda
Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Královské zapékané brambory se… Brambory nakrájíme na plátky a lehce předvaříme, plech vymažeme tukem. Pórek, šunku, tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a… více o Královské zapékané brambory se šunkou a pórkem
Skvělé barbecue špízy v alobalu Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky… více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Kokosovo-kávové řezy Bílky s cukrem ušleháme, přidáme kokos, mouku a všechno dobře promícháme. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.… více o Kokosovo-kávové řezy
Kynuté knedle Po vypracování jednu hodinu zkynout. Vyválet šíšky o průměru šest centimetrů. Šišky necháme kynout 10 minut. … více o Kynuté knedle
Zapečená brokolice do remosky Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek… více o Zapečená brokolice do remosky
Fazole s uzeninou Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby než… více o Fazole s uzeninou
Opilý Izidor Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila.… více o Opilý Izidor
Šumavská kulajda se zastřeným… Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a… více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Krémová česneková cibulačka Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut… více o Krémová česneková cibulačka
Chleba od Hadičky Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom… více o Chleba od Hadičky