Pohankové brambory Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy. Pohanku… více o Pohankové brambory
Pohankové karbanátky Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak… více o Pohankové karbanátky
Sušenky Ušleháme máslo s oběma cukry, přidáme vejce a vanilkový extrakt. V jiné míse smícháme ostatní suché suroviny. Oboje… více o Sušenky
Svatomartinský speciál: Všechny recepty, které potřebujete na… Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Máte na podzim pořád špatnou náladu? Naordinujte si tato jídla! Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Kam na svatomartinské slavnosti? Víno, husa a zábava čekají za… Kromě sněhu s sebou svatý Martin kolem 11. listopadu každoročně přiváží i tradiční hody a… Celý článek
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit,… Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Jednoduché bramborové placky Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme placky tenké placky. Rozpálíme… více o Jednoduché bramborové placky
Jemný beránek V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme s ostatními… více o Jemný beránek
Míša řezy od Verči Ze žloutků, cukru a oleje ušleháme těsto. Poté vmícháme mouku, kakao a trochu prášku do pečiva, pořádně ušleháme a… více o Míša řezy od Verči
Ořechové lodičky z těsta bez cukru Z přísad vypracujeme těsto - pokud použijeme vlašské ořechy, rozsekáme je v mixéru, až vznikne kompaktní mastná hmota -… více o Ořechové lodičky z těsta bez cukru
Šalamounské řezy Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi,… více o Šalamounské řezy
Vojenské rizoto Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Vysypeme do mísy, přidáme vepřové maso z plechovky, hrášek (čerstvý nebo… více o Vojenské rizoto
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Pseudo-čína Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuly, přidáme na kostky nakrájená kučecí masa a zprudka… více o Pseudo-čína
Výborný a rychlý borůvkový koláč s… Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, vlažnou vodu a promícháme. Přidáme mouku se špetkou soli, mléko, prášek do pečiva,… více o Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Kari těstoviny s mletým masem Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a zalít 1 smetanou,… více o Kari těstoviny s mletým masem
Zázvorky 1 Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek; zabere to asi 10 minut. Pak… více o Zázvorky
Krém / krémová náplň do doutníčků,… Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného… více o Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...