Maminčin perník Smícháme všechny ingredience, ideálně šleháme či mixujeme. Vymažeme a vysypeme plech, nalijeme do něj těsto a dáme péct… více o Maminčin perník
Plněný perník Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné… více o Plněný perník
Povidlový perník Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchejte a nalijte do vymazaného hlubšího plechu. Pečte… více o Povidlový perník
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a… Jestli ještě nemáte upečeno na víkend nic sladkého, máme pro vás pár tipů. Prvním je recept na… Celý článek
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě Léto a grilování s rodinou či přáteli k sobě neodmyslitelně patří. Naučte se zdravější verze… Celý článek
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete… Recept na moučník s názvem, nad nímž se mnozí začervenají, koluje mezi českými hospodyňkami už… Celý článek
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte… Cmunda, zemlbába, kuba, oukrop, kulajda… Pod těmito názvy si většina z nás ještě dokáže… Celý článek
Kuře s paprikou a olivami Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a… více o Kuře s paprikou a olivami
Kuře tří hořčic Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě… více o Kuře tří hořčic
Ryba se salsou Cibulky s natí a petržel pokrájíme dáme do ponorného mixéru, z půlky citrónu vymačkáme šťávu, přidáme hořčici, jogurt,… více o Ryba se salsou
Tatarská pomazánka na topinky Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty. více o Tatarská pomazánka na topinky
Rychlá hermelínová pomazánka Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno… více o Rychlá hermelínová pomazánka
Bramborové knedlíky K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou… více o Bramborové knedlíky
Falešná dršťková polévka z hlívy… Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Pampeliškový med Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes… více o Pampeliškový med
Gulášová krkovička Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí.… více o Gulášová krkovička
Spaghetti Bolognese Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a… více o Spaghetti Bolognese
Řízky naruby Plátky masa naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka… více o Řízky naruby
Zapečené maso v těstíčku s máslem Porce masa osolíme a opepříme a namáčíme v poměrně dost hustém palačinkovém těstíčku. Postupně vkládáme do rozpáleného… více o Zapečené maso v těstíčku s máslem