"POLÁRKA" vanilkové řezy

2

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Vanilková náplň
    • 50
      g máslo
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink Dr. Oetker
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 3 -
  • Těsto (vyšší forma 22 x 36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 100
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 180
      g cukr krupice
  • Smetanová vrstva
    • 1
      ks vanilkový cukr Dr. Oetker
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33 %

Postup přípravy receptu

  • Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto rozetřeme i do okrajů, aby nám při pečení rovnoměrně nabylo, pečeme v předehřáté troubě do růžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částěčně vychladnout, na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
  • Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
  • Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
  • Vanilkové řezy můžeme nakonec dozdobit kakaem, skořicí, čokoládovými hoblinkami, ovocem...
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.