Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto rozetřeme i do okrajů, aby nám při pečení rovnoměrně nabylo, pečeme v předehřáté troubě do růžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částěčně vychladnout, na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
Vanilkové řezy můžeme nakonec dozdobit kakaem, skořicí, čokoládovými hoblinkami, ovocem...
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině