Nejprve nakrájíme cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjeme hovězí kosti a dáme je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidáme skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Necháme vařit dvě hodiny a v případě potřeby doléváme vodou. Potom vývar scedíme do druhého hrnce.
Hovězí svíčkovou dáme v kuse vařit do polévky na další půlhodinu. Poté uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Nakonec přidáme rýžové nudle, listy máty, bazalky a koriandr. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, trvá to jen pár minut. Potom nudle pomocí cedníku vyndáme a rozdělíme je do čtyř polévkových misek. Polévku scedíme do jednotlivých misek a přendáme do ní hovězí maso. Do mističky vedle připravíme citron nakrájený na čtvrtky a thajské chilli, nakrájené na kolečka. Každý si pak polévku dochutí podle sebe.
Tip: Tajemstvím dobré pho jsou jakékoliv čerstvé bylinky a v tomto případě také ananas. Doporučuji přidat navrch čerstvý koriandr, bazalku nebo kousek ananasu.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka