Nejprve nakrájíme cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjeme hovězí kosti a dáme je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidáme skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Necháme vařit dvě hodiny a v případě potřeby doléváme vodou. Potom vývar scedíme do druhého hrnce.
Hovězí svíčkovou dáme v kuse vařit do polévky na další půlhodinu. Poté uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Nakonec přidáme rýžové nudle, listy máty, bazalky a koriandr. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, trvá to jen pár minut. Potom nudle pomocí cedníku vyndáme a rozdělíme je do čtyř polévkových misek. Polévku scedíme do jednotlivých misek a přendáme do ní hovězí maso. Do mističky vedle připravíme citron nakrájený na čtvrtky a thajské chilli, nakrájené na kolečka. Každý si pak polévku dochutí podle sebe.
Tip: Tajemstvím dobré pho jsou jakékoliv čerstvé bylinky a v tomto případě také ananas. Doporučuji přidat navrch čerstvý koriandr, bazalku nebo kousek ananasu.
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete