Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji v prostorném hrnci osmahneme pórek s česnekem, přidáme rajčata, brambory, krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme bujón, osolíme, opepříme a volně vaříme asi půl hodiny. Plátky bílé veky opečeme, posypeme trochou prolisovaného česneku, vložíme do polévky a neseme na stůl.
Polévka pro pány je výborná, že zachutná i dámám. :-)))
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky