Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji v prostorném hrnci osmahneme pórek s česnekem, přidáme rajčata, brambory, krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme bujón, osolíme, opepříme a volně vaříme asi půl hodiny. Plátky bílé veky opečeme, posypeme trochou prolisovaného česneku, vložíme do polévky a neseme na stůl.
Polévka pro pány je výborná, že zachutná i dámám. :-)))
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu