Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji v prostorném hrnci osmahneme pórek s česnekem, přidáme rajčata, brambory, krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme bujón, osolíme, opepříme a volně vaříme asi půl hodiny. Plátky bílé veky opečeme, posypeme trochou prolisovaného česneku, vložíme do polévky a neseme na stůl.
Polévka pro pány je výborná, že zachutná i dámám. :-)))
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka