Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata čerstvá, krátce je protáhneme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji v prostorném hrnci osmahneme pórek s česnekem, přidáme rajčata, brambory, krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme bujón, osolíme, opepříme a volně vaříme asi půl hodiny. Plátky bílé veky opečeme, posypeme trochou prolisovaného česneku, vložíme do polévky a neseme na stůl.
Polévka pro pány je výborná, že zachutná i dámám. :-)))
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra