Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem. Až jsou brambory měkké, přidáme uvařené zelí i s vodou, ve které se vařilo. Nakonec přidáme naloženou červenou řepu i s lákem a necháme prohřát. Případně dochutíme a na talířích zdobíme lžící smetany.
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte…
více o Pečené sladké brambory s řepou
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky