Mrkve a petržel nastrouháme nahrubo. Kapustu nakrájíme na nudličky. Vše smícháme s olivovým olejem, podlijeme polovinou vody a dusíme asi 10 minut. Na rozpuštěném másle opražíme mouku, postupně k ní přidáme vejce a sraženou směs vařečkou trháme na drobné kousky. Polévku zředíme zbylou vodou, přivedeme k varu, vmícháme do ní vaječnou zavářku, nasekaný libeček a osolíme. Vše vaříme dalších 8 minut.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem