Mrkve a petržel nastrouháme nahrubo. Kapustu nakrájíme na nudličky. Vše smícháme s olivovým olejem, podlijeme polovinou vody a dusíme asi 10 minut. Na rozpuštěném másle opražíme mouku, postupně k ní přidáme vejce a sraženou směs vařečkou trháme na drobné kousky. Polévku zředíme zbylou vodou, přivedeme k varu, vmícháme do ní vaječnou zavářku, nasekaný libeček a osolíme. Vše vaříme dalších 8 minut.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Kuřecí čtvrky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem,gril.kořením a osmažíme na pánvi na oleji.
Pak vyndáme maso…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti