créme fraiche
na ozdobu; lze nahradit nízkotučnou zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vařte, dokud řepa nezměkne.
Použijte kuchyňský robot (nebo ruční mixér) a za současného přilévání pomerančové šťávy rozmixujte na hladkou polévku.
Podávejte horké se štědrou lžící jemné zakysané smetany.
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera