Polévka z červené řepy s pomerančem

4.33

hodnoceno: 3
Příprava: 45 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • sůl
    • olivový olej k restování
    • pepř mletý
    • 80
      ml pomerančová šťáva
    • 250
      g červená řepa
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • créme fraiche na ozdobu; lze nahradit nízkotučnou zakysanou smetanou

Postup přípravy receptu

  • Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vařte, dokud řepa nezměkne.
  • Použijte kuchyňský robot (nebo ruční mixér) a za současného přilévání pomerančové šťávy rozmixujte na hladkou polévku.
  • Podávejte horké se štědrou lžící jemné zakysané smetany.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: