
3.22
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou,… více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme… více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut.… více o Dršťková polévka z hlívy
Zdaleka už nejen v Mexiku, odkud chilli papričky pocházejí, ale po celém světě se připravují… Celý článek
Možná už jste o něm slyšeli, možná je to pro vás úplná novinka. Ceremoniální kakao, to není… Celý článek
Gulášek „se šesti“ je naše oblíbená klasika. Ale věděli jste, že původně nejde o české jídlo a… Celý článek
Člověk odpradávna hledal v přírodě prostředky na léčení svých zdravotních neduhů. Již… Celý článek
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje,… více o Kuře na jablečném džusu
Na oleji necháš rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidat prolisovaný česnek a dáš tomu ještě cca minutu.… více o Thajské zelené curry
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku… více o Výborná chlebíčková pomazánka
Uvařenou horkou kávu nalijeme do větších sklenic, přidáme lžičku rumu a zamícháme. Do kávy vložíme vrchovatou lžíci… více o Famózní kávička
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolu nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme meruňky a asi 5… více o Sladkokyselé meruňky
podle chuti : jablka, hrušky, jahody, hrozinky Rýži pomalu uvařit v osoleném mléku. Máslo a cukru smíchat, přidat… více o Ryžový nákyp
Po upečení potíráme hojně směsí rozpuštěného másla a rumu a hned obalíme v cukru. Plát rozválet na 3mm. Protilehlé… více o Svatební koláče vázané
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a… více o Svíčková pro lenochy
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přídáme slaninu, kterou lehce osmažíme. Poté… více o Chalupářské brambory
1. Lososa si nachystáme na plátky, resp. porce. Osolíme, obalíme v čerstvém kopru, dáme chvilku odležet. 2. Uvaříme si… více o Losos na kopru se špenátovými brambory
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s… více o Candát s asijským pestem