2.94
Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem… více o Králík na česneku
Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme… více o Vepřové na česneku
Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran.… více o Hovězí jen na česneku
Máslo patří v kuchyni k základním surovinám, ať už chcete péct koláč či bábovku na víkend,… Celý článek
V neděli 27. října se opět po půl roce mění čas, tentokrát na zimní. Tato podzimní změna je… Celý článek
Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso… více o Kuřecí špízy na gril
V míse smícháme všechy přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící,… více o Tvarohové knedlíky s jahodami od mé tchyně
Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem,… více o Zapečený květák s nivou
Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky… více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
Brambory propíchneme skrz, dáme péct do trouby na 200 stupňů, asi tak na hodinu. Pozor musí byt omyté a ve slupce. … více o Pečené brambory se špenatovými listy a volským okem
Z přísad zaděláme těsto na omelety, necháme chvíli odstát a běžným způsobem je usmažíme na oleji. Potom si připravíme… více o Zapečené omelety
Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky,stehýnka,co máte:-)) do marinády (recept je i na zadní straně koření… více o Kuře pečené na zelenině
1. Necháme nahřát wok (pánev, hrnec). 2. Na rozehřátý wok dáme tuk a opět čekáme než se rozpálí. Rozpálenost… více o Čonk, Sabdží, Dál
1. Papriky opláchněte, odstraňte jádřince, stopky a žebroví. Okurku opláchněte, ale neloupejte. Nakrájejte papriky a… více o Venkovský salát
Všechny suroviny dobře smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, poklademe půlkami švestek - řeznou… více o Rychlý švestkový koláč
Vejce našleháme s cukrem, přišleháme mouku s práškem do pečiva, přidáme mandle, mrkev, kůru z citronu, rum. Dobře… více o Mandlovo-mrkvový řez
Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě… více o Bagetky