Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a chvíli restujete. Zalijete vodou a nadrobíte 2 kostky bujonu. Zeleninu vaříte doměkka.
Potom přisypete na kousky nasekaný medvědí česnek a 5 minut ještě necháte probulávat. Potom ponorným mixérem rozmixujete. Ochutíte pár kapkami z citronu, špetkou kurkumy a přilije kokosové mléko. Dochutíte muškátovým oříškem a solí.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem