Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na oleji zpěníme druhou nakrájenou cibuli a 3 stroužky rozetřeného česneku. Pak přidáme všechno koření a rajský protlak a chvíli necháme osmahnout. Mezitím filé nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce s bramborami. Nakonec vlijeme osmahnutou směs z pánve a vše povaříme, až je vše měkké. Při podávání dáme do talíře kostky topinek a přelijeme horkou polévkou.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky