Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na oleji zpěníme druhou nakrájenou cibuli a 3 stroužky rozetřeného česneku. Pak přidáme všechno koření a rajský protlak a chvíli necháme osmahnout. Mezitím filé nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce s bramborami. Nakonec vlijeme osmahnutou směs z pánve a vše povaříme, až je vše měkké. Při podávání dáme do talíře kostky topinek a přelijeme horkou polévkou.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky