Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme a uvaříme doměkka. Před dovařením přidáme na kostky nakrájené brambory a dovaříme. Hotovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a zakryté necháme dojít. Je dobré, pokud do polévky vložíme nakrájené kousky uzeného masa (já vařím tuto polévku z uzených žebírek a maso obereme do polévky).
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.