Na 1 lžíci rozpuštěného másla nasypeme trochu drceného kmínu, zaprášíme asi 1,5 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme udělanou jíšku. Dáme tam tolik vody, aby byla jíška řidší. Když je jíška provařená (nejde cítit chuť mouky), dáme do jíšky bramborovou kaši a rozmícháme. Vznikne hustý krém, který bude chutnat podle toho, co tam dáte: třeba jen rozmíchat špenát a česnek, nebo zesklovatět cibulku na anglické slanině či jen na másle osmaženou kořenovou zeleninu. Můžete pro barvu přidat kari či kurkumu nebo sladkou či pálivou papričku. Nebo nastrouhat sýr a vmíchat. Event. přidat maso z polévky. Doporučuji přikořenit pepřem a vegetou.
Je to rychle a vše se spotřebuje, navíc je to kupodivu chutné, je to takový bramborový krém.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Kávový dort pro babičku
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu