Na 1 lžíci rozpuštěného másla nasypeme trochu drceného kmínu, zaprášíme asi 1,5 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme udělanou jíšku. Dáme tam tolik vody, aby byla jíška řidší. Když je jíška provařená (nejde cítit chuť mouky), dáme do jíšky bramborovou kaši a rozmícháme. Vznikne hustý krém, který bude chutnat podle toho, co tam dáte: třeba jen rozmíchat špenát a česnek, nebo zesklovatět cibulku na anglické slanině či jen na másle osmaženou kořenovou zeleninu. Můžete pro barvu přidat kari či kurkumu nebo sladkou či pálivou papričku. Nebo nastrouhat sýr a vmíchat. Event. přidat maso z polévky. Doporučuji přikořenit pepřem a vegetou.
Je to rychle a vše se spotřebuje, navíc je to kupodivu chutné, je to takový bramborový krém.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou