Na 1 lžíci rozpuštěného másla nasypeme trochu drceného kmínu, zaprášíme asi 1,5 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme udělanou jíšku. Dáme tam tolik vody, aby byla jíška řidší. Když je jíška provařená (nejde cítit chuť mouky), dáme do jíšky bramborovou kaši a rozmícháme. Vznikne hustý krém, který bude chutnat podle toho, co tam dáte: třeba jen rozmíchat špenát a česnek, nebo zesklovatět cibulku na anglické slanině či jen na másle osmaženou kořenovou zeleninu. Můžete pro barvu přidat kari či kurkumu nebo sladkou či pálivou papričku. Nebo nastrouhat sýr a vmíchat. Event. přidat maso z polévky. Doporučuji přikořenit pepřem a vegetou.
Je to rychle a vše se spotřebuje, navíc je to kupodivu chutné, je to takový bramborový krém.
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské