Na 1 lžíci rozpuštěného másla nasypeme trochu drceného kmínu, zaprášíme asi 1,5 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme udělanou jíšku. Dáme tam tolik vody, aby byla jíška řidší. Když je jíška provařená (nejde cítit chuť mouky), dáme do jíšky bramborovou kaši a rozmícháme. Vznikne hustý krém, který bude chutnat podle toho, co tam dáte: třeba jen rozmíchat špenát a česnek, nebo zesklovatět cibulku na anglické slanině či jen na másle osmaženou kořenovou zeleninu. Můžete pro barvu přidat kari či kurkumu nebo sladkou či pálivou papričku. Nebo nastrouhat sýr a vmíchat. Event. přidat maso z polévky. Doporučuji přikořenit pepřem a vegetou.
Je to rychle a vše se spotřebuje, navíc je to kupodivu chutné, je to takový bramborový krém.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort