Vyškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky krájené rohlíky a po chvíli zalijeme vyjíčky, rozkvedlanými v trošce mléka. Necháme vsáknout a přidáme česnek utřený se solí, vmícháme nastrouhaný sýr a papriku.
Solíme opatrně. Máme-li po ruce zbytek nějaké uzeniny, můžeme přidat. Vše dobře promícháme, hmota se nesmí roztékat, bude-li třeba, přidáme sýr nebo rohlíky. Z hmoty uděláme válečky asi 8 cm dlouhé a 3 cm široké a ty se ze všech stran osmaží na oleji dorůžova. Podáváme s bramborem a salátem.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka