Vyškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky krájené rohlíky a po chvíli zalijeme vyjíčky, rozkvedlanými v trošce mléka. Necháme vsáknout a přidáme česnek utřený se solí, vmícháme nastrouhaný sýr a papriku.
Solíme opatrně. Máme-li po ruce zbytek nějaké uzeniny, můžeme přidat. Vše dobře promícháme, hmota se nesmí roztékat, bude-li třeba, přidáme sýr nebo rohlíky. Z hmoty uděláme válečky asi 8 cm dlouhé a 3 cm široké a ty se ze všech stran osmaží na oleji dorůžova. Podáváme s bramborem a salátem.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha