Polynéské filé

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g čerstvé žampiony na plátky
    • sůl
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • olivový olej
    • 1
      stroužek česnek rozetřený
    • 4
      ks rybí file
    • pepř mletý
    • 250
      g květák
    • 120
      g jarní cibulka jemně nasekaná
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 250
      g brokolice
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1,5
      dl vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  • Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
  • Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
  • Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme provařit.
  • Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Zařazení: Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme