Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme provařit.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka