Pomalu pečená kachna s medem

2.91

hodnoceno: 23
Příprava: 3 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžíce máslo
    • 2
      lžička pepř mletý
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 125
      ml červené víno
    • 4
      lžíce med
    • 2
      lžička sezamová semínka
    • 2
      kg kachna
    • 2
      lžička mořská sůl hrubá

Postup přípravy receptu

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku, dejte do pekáče a pečte hodinu a půl. Pak kachnu dejte stranou a z pekáče slijte vypečený tuk.
  • Vraťte kachnu do pekáče a polijte ji třemi lžícemi medu – hlavně stehna a prsíčka. Pečte další hodinu, přelévejte a deset minut před koncem pečení ji posypte sezamem. Hotovou kachnu sundejte z plechu, nechte ji 10–15 minut odpočívat a pak ji přelijte zbývající lžící medu.
  • Nyní připravte omáčku: z pekáče slijte všechen tuk a nechte na něm jen trochu vypečené šťávy s medem. Pekáč postavte na sporák. Jakmile začne obsah syčet a karamelizovat, přilijte červené víno a svařte ho na třetinu. Pak přilijte vývar a několik minut vařte, aby omáčka zhoustla. Zjemněte ji máslem, osolte, opepřete a pokud chcete, tak proceďte.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.