Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku, dejte do pekáče a pečte hodinu a půl. Pak kachnu dejte stranou a z pekáče slijte vypečený tuk.
Vraťte kachnu do pekáče a polijte ji třemi lžícemi medu – hlavně stehna a prsíčka. Pečte další hodinu, přelévejte a deset minut před koncem pečení ji posypte sezamem. Hotovou kachnu sundejte z plechu, nechte ji 10–15 minut odpočívat a pak ji přelijte zbývající lžící medu.
Nyní připravte omáčku: z pekáče slijte všechen tuk a nechte na něm jen trochu vypečené šťávy s medem. Pekáč postavte na sporák. Jakmile začne obsah syčet a karamelizovat, přilijte červené víno a svařte ho na třetinu. Pak přilijte vývar a několik minut vařte, aby omáčka zhoustla. Zjemněte ji máslem, osolte, opepřete a pokud chcete, tak proceďte.
Řepu nakrájíme na klínky (osminky) a vložíme do pekáče.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Smícháme suroviny na zálivku,…
více o Řepa pečená s medem dle BBC
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem