Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku, dejte do pekáče a pečte hodinu a půl. Pak kachnu dejte stranou a z pekáče slijte vypečený tuk.
Vraťte kachnu do pekáče a polijte ji třemi lžícemi medu – hlavně stehna a prsíčka. Pečte další hodinu, přelévejte a deset minut před koncem pečení ji posypte sezamem. Hotovou kachnu sundejte z plechu, nechte ji 10–15 minut odpočívat a pak ji přelijte zbývající lžící medu.
Nyní připravte omáčku: z pekáče slijte všechen tuk a nechte na něm jen trochu vypečené šťávy s medem. Pekáč postavte na sporák. Jakmile začne obsah syčet a karamelizovat, přilijte červené víno a svařte ho na třetinu. Pak přilijte vývar a několik minut vařte, aby omáčka zhoustla. Zjemněte ji máslem, osolte, opepřete a pokud chcete, tak proceďte.
Řepu nakrájíme na klínky (osminky) a vložíme do pekáče.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Smícháme suroviny na zálivku,…
více o Řepa pečená s medem dle BBC
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou