3
Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku… více o Masové koule se žampiony
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.… více o Květákové placky se žampiony
Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na… více o Krůtí rolka se žampiony
Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni. Samozřejmě lze koupit už hotové nebo si pomoci… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Zatímco ostatní těsta se míchají a různě hnětou, to odpalované musíte před pečením ještě… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm. Z ořechů, cukru, piškotů, medu, citronové kůry, rumu, skořice a mléka uděláme… více o Salcburské rohlíčky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme… více o Tvarohový biskupský chlebíček
Na oleji zlehka osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na širší nudličky, osolíme,… více o Kuřecí salát s hroznovým vínem
Připravíme si mazání na kuře smícháním všech ingrediencí vyjma cibule, tu si nakrájíme na kolečka. Stehno položíme na… více o Kuřecí stehna v alobalu
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až… více o Piškotový dort bez vaření
Po vypracování jednu hodinu zkynout. Vyválet šíšky o průměru šest centimetrů. Šišky necháme kynout 10 minut. … více o Kynuté knedle
Kapustu rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Pak ji povaříme 10 minut v osolené vodě, vývar slijeme do… více o Kapustová polévka
Těstoviny uvař ve slané vodě. Připrav směs z ostatních surovin a za tepla promíchej s těstovinami. Lze podávat teplé… více o Těstoviny s rokforem
Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší… více o Opilé krkovičky
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme… více o Křupavé těstoviny
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny.… více o Dort s jezírkem
Náplň: 10 PL cukru, 5 KL skořice, 1/2 másla Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a skořicí. Ze všech surovin… více o Pletenec se skořicí