Lívance z vloček bez droždí Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut… více o Lívance z vloček bez droždí
Drožďová pomazánka Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.… více o Drožďová pomazánka
Drožďová pomazánka Líba Sečteme-li hmotnost potřebných ingrediencí, dostaneme se na 1 kg a něco navíc, což je pro běžné domácí potřeby hodně.… více o Drožďová pomazánka Líba
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím… Legendární herečku Ivu Janžurovou, která právě dnes slaví narozeniny, jsme mohli vidět jak ve… Celý článek
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo… Zelený chřest, symbol jara a svěžesti, se pyšní nejen skvělou chutí, ale také zdravotními… Celý článek
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou… Dort ozdobený květinami je nejen chutným dezertem, ale také potěchou pro oči. Ať už se jedná o… Celý článek
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se! I když vaříte přesně podle receptů, ne vždy z nich vyčtete vše, co je potřeba. Proto je dobré… Celý článek
Fazolky na smetaně Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně… více o Fazolky na smetaně
Medáčky (medové řezy s ořechy) Pečení: směs 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní… více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Žmolenka z brambor Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (prodával se v domácích potřebách, ale nevím,… více o Žmolenka z brambor
Zapékané hovězí řízky Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v… více o Zapékané hovězí řízky
Obrácené řízky Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve… více o Obrácené řízky
Hubník Houby namočíme,uvaříme a nakrájíme.Housky pokrájíme a necháme v mléce rozmočit.Do houskové kašičky zamícháme… více o Hubník
Ořechy v karamelu Cukr s vodou dáme svařit na světlý karamel přidáme kousek másla a lžičku smetany, odstavíme v vmícháme ořechy. Občas… více o Ořechy v karamelu
Šťavnaté pečené kuře Z masa odřežeme tuk. Kuře osolíme zevnitř i zvenku. Máslo necháme změknout a smícháme ho s nasekanými bylinkami. Tuto… více o Šťavnaté pečené kuře
Špekové knedlíky Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky tak cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky… více o Špekové knedlíky
Bučánek pečený bůček se opatla paprikou cesnekem a grilovacim korenim. Zabalit do alobylu a dat do lednicky. více o Bučánek
Klasická česnečka Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar… více o Klasická česnečka
Hrnkový perník Vše smícháme a upečeme při 170 °C. Pocukrujeme nebo polejeme čoko polevou. více o Hrnkový perník