3
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.… více o Pomazánka z nivy s pivem
Nivu nastrouháme najemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame s pomazánkovým máslem a podáváme. více o Česneková pomazánka z Nivy
Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných… více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Okurka, to je chuť a vůně léta. Skvěle osvěží a díky vysokému obsahu vody i hydratuje. Umí… Celý článek
Mnoho z nás si obědové menu bez polévky nedokáže ani představit. Ale některé polévky jsou… Celý článek
Čím více stoupají letní teploty, tím více toužíme po osvěžujícím drinku a siestě. Zpříjemněte… Celý článek
Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další… Celý článek
Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly. **Uděláme marinádu:** bylinky nasekáme na jemno (já… více o Kuřecí řízky na bylinkách
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Koření vetřeme to… více o Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim… více o Bramborové lívanečky s jablky
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva, vodu přidáváme postupně, tak, aby těsto mělo konzistenci o… více o Slaný cuketový koláč
Do ještě studené vody dáme bujón. Jakmile voda začne vařit, přidáme polévkové koření a mrkev. Až bude mrkev hotová,… více o Polévka podle Monči
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou… více o Mramorová bábovka od babičky
V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v patlanci (Papinově tlakovém hrnci) společně s… více o Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka
Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.… více o Hrníčkové knedlíky
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou… více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté 20 min. kynout. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci… více o Rychlé koblihy
1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a žlotky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva prosijeme… více o Francouzský koláč