olej
kapka pomerančového oleje nebo pomerančová kůra
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
240
ml
cukr
Postup přípravy receptu
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 45 minut. Během pečení si připravíme zálivku z pomerančové šťávy a zbytku cukru. Zálivkou zalijeme upečenou bábovku ještě ve formě. Po vsáknutí a vychladnutí vyklopíme.
Když se přidá ještě mletá skořice, tak je to výborná bábovka pro předvánoční čas.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole