olej
kapka pomerančového oleje nebo pomerančová kůra
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
240
ml
cukr
Postup přípravy receptu
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 45 minut. Během pečení si připravíme zálivku z pomerančové šťávy a zbytku cukru. Zálivkou zalijeme upečenou bábovku ještě ve formě. Po vsáknutí a vychladnutí vyklopíme.
Když se přidá ještě mletá skořice, tak je to výborná bábovka pro předvánoční čas.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou