olej
kapka pomerančového oleje nebo pomerančová kůra
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
240
ml
cukr
Postup přípravy receptu
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 45 minut. Během pečení si připravíme zálivku z pomerančové šťávy a zbytku cukru. Zálivkou zalijeme upečenou bábovku ještě ve formě. Po vsáknutí a vychladnutí vyklopíme.
Když se přidá ještě mletá skořice, tak je to výborná bábovka pro předvánoční čas.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.