olej
kapka pomerančového oleje nebo pomerančová kůra
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
240
ml
cukr
Postup přípravy receptu
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 45 minut. Během pečení si připravíme zálivku z pomerančové šťávy a zbytku cukru. Zálivkou zalijeme upečenou bábovku ještě ve formě. Po vsáknutí a vychladnutí vyklopíme.
Když se přidá ještě mletá skořice, tak je to výborná bábovka pro předvánoční čas.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč