Pomerančová kachna

2.23

hodnoceno: 13
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 1
      lžička tymián
    • 4
      ks pomeranč
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks kachna
    • pomerančová kůra
    • 2
      ks jablka
    • pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  • Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: