Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát