Pomerančové tiramisu

3.07

hodnoceno: 15
Příprava: 30 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g měkký tvaroh
    • 125
      ml šlehačka
    • 200
      ml pomerančová šťáva nebo 100 % pomerančový džus
    • 3
      lžíce kakao holandské
    • 250
      g mascarpone
    • 2
      plechovka kompotované mandarinky cca 300 ml
    • 3
      lžíce pomerančový likér lze nahradit šťávou z mandarinek
    • 1
      balíček cukrářské piškoty
    • 80
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Kompotované mandarinky přecedíme a necháme odkapat.
  • Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme dohladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
  • Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme mandarinkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.
  • Před podáváním poprášíme kakaem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: