lžíce
pomerančový likér
lze nahradit šťávou z mandarinek
1
balíček
cukrářské piškoty
80
g
cukr
Postup přípravy receptu
Kompotované mandarinky přecedíme a necháme odkapat.
Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme dohladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme mandarinkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem