Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40 minut. Po vychladnutí korpus přeřízneme na tři části.
Karamel si připravíme nejlépe den předem. Cukr necháme zkaramelizovat v kastrůlku a pak přidáme smetanu. Povaříme, až je karamel hladký. Necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladnutý ho vyšleháme s máslem dohladka. Nakonec ochutíme karamelem.
Krém rozdělíme na tři díly. Dva díly pomažeme na dort – nejprve naneseme pomerančovou marmeládu a pak dva krémy. Třetím dílem pomažeme strany dortu, které ozdobíme praženými oříšky. Na povrch dortu naklademe karamelizované plátky pomeranče. Karamel si připravíme svařením vody s cukrem. Do horké tekutiny namočíme plátky pomeranče a pozvolna vaříme asi 40 minut. Voda se odpaří a cukr zkaramelizuje na velmi světlou barvu. Vychladlými plátky ozdobíme dort.
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta