Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40 minut. Po vychladnutí korpus přeřízneme na tři části.
Karamel si připravíme nejlépe den předem. Cukr necháme zkaramelizovat v kastrůlku a pak přidáme smetanu. Povaříme, až je karamel hladký. Necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladnutý ho vyšleháme s máslem dohladka. Nakonec ochutíme karamelem.
Krém rozdělíme na tři díly. Dva díly pomažeme na dort – nejprve naneseme pomerančovou marmeládu a pak dva krémy. Třetím dílem pomažeme strany dortu, které ozdobíme praženými oříšky. Na povrch dortu naklademe karamelizované plátky pomeranče. Karamel si připravíme svařením vody s cukrem. Do horké tekutiny namočíme plátky pomeranče a pozvolna vaříme asi 40 minut. Voda se odpaří a cukr zkaramelizuje na velmi světlou barvu. Vychladlými plátky ozdobíme dort.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka