Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40 minut. Po vychladnutí korpus přeřízneme na tři části.
Karamel si připravíme nejlépe den předem. Cukr necháme zkaramelizovat v kastrůlku a pak přidáme smetanu. Povaříme, až je karamel hladký. Necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladnutý ho vyšleháme s máslem dohladka. Nakonec ochutíme karamelem.
Krém rozdělíme na tři díly. Dva díly pomažeme na dort – nejprve naneseme pomerančovou marmeládu a pak dva krémy. Třetím dílem pomažeme strany dortu, které ozdobíme praženými oříšky. Na povrch dortu naklademe karamelizované plátky pomeranče. Karamel si připravíme svařením vody s cukrem. Do horké tekutiny namočíme plátky pomeranče a pozvolna vaříme asi 40 minut. Voda se odpaří a cukr zkaramelizuje na velmi světlou barvu. Vychladlými plátky ozdobíme dort.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka