Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40 minut. Po vychladnutí korpus přeřízneme na tři části.
Karamel si připravíme nejlépe den předem. Cukr necháme zkaramelizovat v kastrůlku a pak přidáme smetanu. Povaříme, až je karamel hladký. Necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Vychladnutý ho vyšleháme s máslem dohladka. Nakonec ochutíme karamelem.
Krém rozdělíme na tři díly. Dva díly pomažeme na dort – nejprve naneseme pomerančovou marmeládu a pak dva krémy. Třetím dílem pomažeme strany dortu, které ozdobíme praženými oříšky. Na povrch dortu naklademe karamelizované plátky pomeranče. Karamel si připravíme svařením vody s cukrem. Do horké tekutiny namočíme plátky pomeranče a pozvolna vaříme asi 40 minut. Voda se odpaří a cukr zkaramelizuje na velmi světlou barvu. Vychladlými plátky ozdobíme dort.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami