3.25
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme… více o Luxusní pomerančový dort
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40… více o Pomerančový dort s oříšky
Ingredience ideální pro dortovou formu o průměru 26 cm. Sušenky nameleme na jemno, přidáme kakao a zalijeme rozpuštěným… více o Nepečený čokoládovo-pomerančový cheesecake
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Kromě sněhu s sebou svatý Martin kolem 11. listopadu každoročně přiváží i tradiční hody a… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům.… více o Buchta s rosolem
Máslo ropustíme v menším pekáčku, nasypeme pomleté piškoty (mlýnek na ořechy), posypeme kokosem. Čokoládu nakrájíme na… více o Americké cukroví
Do mixéru vysypeme z plechovky kukuřici, v plechovce si necháme jen asi lžíci kukuřice stranou. Kukuřici v mixéru… více o Kukuřičná polévka
Krém: vše, kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá) až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a… více o Piškotové brambůrky
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solit… více o Pikantní rybí filé se sýrem
Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Jeho 1/2 nasypeme na plech, na to dáme nádivku a… více o Tvarohová buchta rychlá a levná
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy… více o Banánovo-nivové řízky
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety
1. Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla. 2. Osolíme, opepříme a okmínujeme. 3. Zalijeme… více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s… více o Sloppy Joes – zapečený sendvič
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké… více o Spaghetti aglio, olio e peperoncini